Je ziet het tegenwoordig steeds meer op de weg; een auto in een niet alledaagse, opvallende kleur of ander soort afwerking. Vooral matte auto’s zijn een tijd erg populair geweest. Maar ook de zogeheten kameleon of flip-flop folies zijn erg in trek. Dit zijn folies die meerdere kleurlagen hebben en onder een bepaalde hoek en licht er anders uit kunnen zien. Er komen elk jaar nieuwe kleuren en soorten op de constant groeiende markt. Denk hier aan zebra-, slangen- en tijgerprints, satijnglans, metallic en zelfs velours- & lederfinish! Ook het aanbod specialisten groeit en kun je bij steeds meer bedrijven in jouw omgeving terecht. In deze korte blog vertellen wij over de do’s en dont’s van auto wrappen.

Auto wrappen

Foto: 3M Nederland

Waarom je auto wrappen?

Er zijn meerdere redenen om je auto te laten wrappen; bescherming is er een van; doordat de folie over de lak wordt geplakt, bescherm je hiermee de originele kleur tegen zonlicht, vogelpoep en steenslag. Veel mensen kiezen ervoor om hun voertuig een andere kleur te geven, simpelweg omdat de huidige kleur hen niet (meer) aanstaat of er op zijn uitgekeken. Maar de voornaamste reden om een auto te voorzien van een volledige of gedeeltelijke wrap is toch wel simpelweg reclame. Onderzoek heeft uitgewezen dat autoreclame (na tv reclame) de meest bekeken vorm is. Een bedrijfswagen is immers ‘maar’ een kaal object, waarom zou je hier niet gebruik van maken en je naam & logo er op zetten? Een rijdend visitekaartje! Het is dan ook veel voordeliger en minder tijdrovend dan overspuiten. Let hierbij wel op: als deze afwijkt van de lakkleur die op het kentekenbewijs staat, dien je deze wel te wijzigen! Dit kan kosteloos op de website van het RDW.

Auto wrappen zorg en zekerheid

Foto: Studio Scherp

Waar kan ik mijn auto laten wrappen?

Een auto professioneel laten wrappen kan tegenwoordig dus op steeds meer plekken; Studio Scherp is hier een van! Wij onderscheiden ons echter hierin door onze jarenlange ervaring en expertise op dit gebied. Bovendien produceren wij alles zelf en kunnen wij daardoor beter & sneller leveren. Wij denken graag mee over alle mogelijkheden en kunnen desgewenst een logo of huisstijl creëren. Na goedkeuring maken we een afspraak wanneer je de auto kunt brengen. Er staat dan eventueel een leenauto voor je klaar, wrappen wij terwijl je werkt en kunt je jouw auto dan meestal dezelfde dag nog ophalen! Studio Scherp beschikt over gecertificeerd materiaal & personeel en wrappen uitsluitend in onze eigen, geconditioneerde ruimte. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit waarborgen die je van ons verwacht. Wij bieden dan ook garantie op al onze wraps, afhankelijk van de gebruikte materialen. Dit verschilt namelijk per leverancier.

Auto wrappen bloemsierkunst

Foto: Studio Scherp

Voordelen en nadelen

Naast de eerder genoemde redenen om jouw auto te laten wrappen door Studio Scherp zijn er nog meer bijkomende voordelen: door de extra beschermlaag blijft de lak intact en verhoogt dit indirect dus je inruil- of restwaarde bij verkoop! Door de alsmaar verbeterende technologie wordt het ook steeds makkelijker om de aangebrachte folie later probleemloos te verwijderen, zonder enige lijmresten. Enige nadeel (als je veel wisselt) hierbij is dat er meer afval ontstaat. De meeste materialen die wij bij Studio Scherp gebruiken voor auto wrappen zijn gelukkig wel PVC-vrij en daardoor minder schadelijk. Ook doen wij actief aan afval scheiden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en een scherpe prijs voor jouw auto! 

Carwrap

Foto: Studio Scherp