Naast gevelreclame (door middel van reclameborden en led-verlichting) is er ook een makkelijkere, snellere en vooral goedkopere manier om jouw pand, gevel of etalage te laten opvallen. Namelijk: raamstickers! Glas leent zich namelijk perfect om er zelfklevende folie op te laten plakken. Door de eigenschappen die ramen bezitten, kun je voor jouw raam of etalage de ultieme balans creëren.

Er zijn verschillende soorten raamstickers. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor raamstickers, die gedeeltelijk of volledig het raam afdichten. Maar je kunt ook kiezen voor stickers die lichtdoorlatend zijn of juist het tegenovergestelde biedt. ‘Etched glass’ folie aan de binnenkant (ook wel melkglas genoemd) is erg stijlvol in combinatie met een (gekleurde) tekst of logo aan de buitenkant. Het suggereert diepte en creëert een sjieke uitstraling, zonder al te veel te verliezen aan lichtinval van buitenaf. Dit kan bovendien ten goede komen aan de binnentemperatuur, wanneer de zon de hele dag op de gevel schijnt.

Raamstickers

Full color geprinte folie buiten en etched glass binnen

Foto: Studio Scherp

Wat is belangrijk bij het uitkiezen van jouw raamstickers?

Door de talloze mogelijkheden, zijn er een aantal richtlijnen waar je op dient te letten bij het laten plaatsen van raamstickers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leesbaarheid bij duisternis, hoogte en de soort informatieverstrekking. Kies je ervoor om alleen het logo te plaatsen, of is er behoefte om de openingstijden of contactgegevens te delen? Bij Studio Scherp produceren wij alle raamstickers zelf en beschikken over verschillende & geavanceerde technieken en machines. Hierdoor zijn wij uiterst flexibel zijn in levertijd en montage. Doordat wij ook zelf de raamstickers monteren, kunnen wij op korte termijn produceren en leveren, omdat we niet afhankelijk zijn van externe producenten.

De meest gangbare kleuren hebben wij op voorraad of zijn binnen 24 uur te leveren. Dit is haalbaar door de aanwezigheid van meerdere printers & snijmachines en het snel schakelen als er een kleur niet voorradig is of niet bestaat. Is dit het geval? Dan benaderen wij deze gewoon zelf!

Etched Glass Studio Scherp

Contour gesneden etched glass en full color geprint

Foto: Studio Scherp

4 belangrijke tips voor raamstickers:

  1. Wat wordt de boodschap? Ga je voor alleen tekst, logo of allebei? Als je meer te vertellen hebt kun je ook meerdere ramen gebruiken, indien beschikbaar natuurlijk..
  2. Beslis van tevoren of je 1 of juist meerdere kleuren wilt voor jouw raamstickers. Dit is van invloed op de productie en prijs.
  3. Binnen of buiten plakken? Dit is van groot belang bij het produceren en plaatsen. (Buiten is niet altijd mogelijk)
  4. Check goed of het monteren van de raamstickers makkelijk mogelijk is. Denk hieraan aan vuilnisbakken, meubilair, verlichting of andere obstakels die het monteren zou kunnen belemmeren.
Kapsalon Sticker

Snijfolie in combinatie met full color geprint, contour gesnede etched glass

Foto: Studio Scherp

Conclusie raamstickers

Maar om terug te komen op de vraag, wat raamstickers voor jou kunnen betekenen; meer dan je denkt dus! Het valt op, identificeert, beschermd, informeert, verkoelt en vertelt jouw verhaal, identiteit en imago. Of dat nu ingetogen of juist opvallend is. Kleur of zwart/wit. Geprint of alleen gesneden.

De mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos.

Voorbeelden van door ons geproduceerde & gemonteerde raamstickers:

Sticker Tips

Foto: Studio Scherp

Raamsticker Studio Scherp

Full color geprint etched glass

Foto: Studio Scherp

Full Color Sticker

Full color geprint en contour gesneden etched glass

Foto: Studio Scherp

Raamsticker

Foto: Studio Scherp

Klik op deze link voor meer informatie, meer voorbeelden of offerte!